Rutten wordt niet moedeloos: "Ommekeer gaat komen"

25 september 2014, 08:16

Feyenoord had woensdag een goed resultaat in Deventer nodig. Om het goede gevoel terug te krijgen, eindelijk weer eens te winnen en om de lijn van het goede spel tegen Ajax door te trekken. Toch ging het weer helemaal mis, in de bekerconfrontatie met Go Ahead Eagles. In de Adelaarshorst werd met 2-0 verloren, waardoor de misère voortduurt bij de Rotterdammers.

Trainer Fred Rutten wordt er niet vrolijker op, zo liet hij na de wedstrijd weten. "De beker is heel belangrijk voor Feyenoord, dus dit is een mokerslag", zegt hij op Feyenoord.nl over de eliminatie van zijn ploeg in de KNVB Beker. Ondanks de nieuwe domper ziet de coach de toekomst met positieve gevoelens tegemoet. "We moeten niet moedeloos worden. De ommekeer gaat komen, dat vertrouwen heb ik."

De moed put Rutten uit het spel van zijn formatie. "We moeten alleen de kansen gaan afmaken", wijst hij de vinger op de zere plek. "Vandaag (woensdag, red.) hebben we bijvoorbeeld in de slotfase een kans of vier gecreëerd. Je kunt er moedeloos van worden als die er dan niet in gaan, maar dat moeten we niet doen", benadrukt de keuzeheer van Feyenoord.

De eerste helft speelde Feyenoord zeer statisch, constateerde Rutten. "Hoewel het tempo hoger had gekund, speelden we goed tot aan het zestienmetergebied. We creëerden bijna niets. Bovendien was de vroege tegengoal een domper. Na rust hebben we opportunistisch gewisseld en lag het tempo hoger, maar maakten we de kansen niet af", aldus de trainer, die de moed er duidelijk in houdt. "Het vertrouwen is niet weg. We moeten dit resultaat wegstoppen en zaterdag weer naar Deventer. We gaan er alles aan doen om het team weer klaar te stomen voor de volgende wedstrijd."

Komende zaterdag (20.45 uur) ontmoeten de Eagles en Feyenoord elkaar weer in de Adelaarshorst.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen