Kawashima gleed uit: "Niemand raakte die inworp"

2 oktober 2014, 22:10

Eiji Kawashima zal geen prettige herinneringen bewaren aan de Europa League-wedstrijd in de Kuip tegen Feyenoord. De Japanse doelman van Standard kreeg op bizarre wijze een doelpunt tegen. Een inworp van Miquel Nelom plofte, na licht contact met het achterhoofd van Sven van Beek, in het doel.

Kawashima betwijfelt ten zeerste of het doelpunt wel toegekend had mogen worden. Volgens hem raakte niemand de bal en had dus een doeltrap moeten volgen, een reglementair gevolg van een inworp die over de achterlijn gaat. "Niemand raakte die ingooi", zegt hij tegen FCUpdate.nl. "Dat weet ik bijna zeker."

Kawashima had de bal ogenschijnlijk eenvoudig kunnen pakken, maar was uit balans. "Ik gleed weg. Anders had ik hem gehad." Later in de wedstrijd leek Kawashima zijn fout goed te gaan maken, hij redde zeven minuten voor tijd onder meer katachtig op een inzet van Elvis Manu. De Feyenoord-aanvaller kwam, vanuit het niets, vrij voor het doel te staan. "Ik wachtte lang, als keeper moet je op zo'n moment geduldig zijn. Als je snel naar een hoek gaat, maak je het makkelijk voor de tegenstander. Ik pakte hem, maar uiteindelijk hadden we er niets aan."

Vlak na zijn misser scoorde Manu alsnog, waardoor Standard met 2-1 verloor. Kawashima houdt, door de rare 1-0 van Van Beek, een zure smaak over aan de wedstrijd. "Als keeper denk je, na een nederlaag, altijd aan de momenten waarop je een doelpunt had kunnen voorkomen. Ik ben teleurgesteld, dat is duidelijk. Maar aan de andere kant: na de 1-0 hadden we nog genoeg tijd. Er was nog bijna een complete helft te spelen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen