Roda JC hoopt: "Met schuin oog naar NEC kijken"

3 oktober 2014, 10:17

Roda JC Kerkrade verspeelde dit seizoen pas drie punten en staat gelijk met koploper NEC, maar is in de strijd om de eerste periodetitel desondanks afhankelijk van de ploeg uit Nijmegen. Het doelsaldo van NEC is maar liefst elf doelpunten beter, waardoor Roda vanavond (vrijdag) alleen periodekampioen kan worden als de Nijmegenaren punten verspelen tegen Almere City. Zelf speelt Roda thuis tegen Jong PSV.

"Hoewel we vooral bezig zijn met de lange termijn kunnen we vandaag beslag leggen op de eerste periodetitel. Het is de eerste prijs die recht geeft op de nacompetitie en de club ook nog eens 75.000 euro oplevert. Daarom zullen we er alles aan doen om die prijs te pakken", zegt coach René Trost op de clubsite van Roda.

Met Jong PSV treft Roda een pittige tegenstander, de jonge ploeg won eerder deze week nog met 5-1 van FC Den Bosch. "Toch zullen we ook deze wedstrijd de focus vooral op onszelf moeten richten", vindt Trost. "En zeker met het oog op de eerste periodetitel zullen we natuurlijk met een schuin oog naar NEC kijken. Hopelijk laten zij een steek vallen, maar duidelijk is dat wij in ieder geval opnieuw de drie punten in eigen huis moeten houden. Daar gaan we dan ook voor. Zeker omdat ik uit ervaring weet dat het behalen van een periodetitel gewoon heel leuk is. Een dergelijk succes is een geluksmoment. En succesmomenten moet je koesteren", weet hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen