Hiddink half door het stof: "Geen spijt van benadering"

3 oktober 2014, 13:05

Guus Hiddink kreeg veel kritiek na de interlands tegen Italië en Tsjechië, de eerste twee wedstrijden onder zijn leiding. Tegen het sterke Italië begon Oranje in een 4-3-3 en verloor het kansloos met 2-0, tegen Tsjechië greep Hiddink vervolgens terug naar 5-3-2. Ook dat werd geen succes, Nederland verloor met 2-1.

Hoewel de tactische keuzes van Hiddink allerminst onomstreden zijn, vindt de ervaren coach niet dat hij grote fouten gemaakt heeft. "Achteraf zijn er altijd kleine dingen die je wellicht anders had kunnen doen. Maar ik heb geen spijt van de manier waarop we de wedstrijden hebben benaderd. We wilden Tsjechië neutraliseren en daarvoor leek ons dit systeem de beste manier. Ik sta nog altijd volkomen achter die keuze", sprak hij vrijdag.

Dat Oranje de boot in ging, kwam volgens Hiddink niet door het spelsysteem. "Onze analyse van Tsjechië klopte, alleen we hebben de ruimtes onvoldoende benut. We kwamen knullig met 1-0 achter, door een fout, daarna hebben we doorgeschakeld. Het was geen goede wedstrijd, maar ook daarin wil je graag resultaat halen. Dat ging in de slotfase fout, vandaar ook mijn chagrijn na afloop. Gaat die laatste bal er niet in, dan zit hier in een heel andere setting. Maar zo werkt het in het voetbal. Of we nu alles anders gaan doen? Nou, er gaan geen grote roeren om. Maar er gaat wel iets gebeuren, dat lijkt me duidelijk. Ik hoop vrijdag weer een team te zien dat vol energie de strijd aangaat, met een speelstijl die aanspreekt", licht hij alvast een tipje van de sluier op.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen