Van Hanegem begrijpt niets van selectiebeleid Koster

Ger
6 oktober 2014, 09:14

Willem van Hanegem is verbijsterd dat keuzeheer Adrie Koster van Jong Oranje Tonny Vilhena en Jean-Paul Boëtius niet heeft opgeroepen. Beide talenten maken een mindere periode door bij hun club Feyenoord, waar ze niet meer kunnen rekenen op een basisplaats.

"Feyenoord beleeft qua resultaat een aardige week en juist daarom trof mij het beeld van Tonny Vilhena in het slot van de wedstrijd tegen FC Groningen. Het vierde doelpunt valt, iedereen loopt te juichen en elkaar te feliciteren en invaller Vilhena loopt met een gezicht als een oorwurm rond. Totaal het plezier in zijn sport verloren, terwijl hij in een feestende Kuip als Feyenoord-speler over het gras loopt", schrijft Van Hanegem in zijn column in het AD. "Ik vond dat een naargeestig beeld. Boëtius en Vilhena hebben het moeilijk bij Feyenoord. Ze zijn hun basisplaats kwijt, de trainer kijkt even minder naar ze om, ze hebben het gevoel niet meer mee te tellen. Dat vreet aan die gasten."

"Als jonge jongen moet je daarmee om leren gaan. Plotseling lig je er even uit en dan komt het op het mentale aspect aan. Boëtius zie ik terugvechten, maar Vilhena niet", aldus Van Hanegem. "Ze worden helaas niet geholpen door de bondscoach van Jong Oranje, Adri Koster. Die speelt straks een barrage van twee wedstrijden tegen Portugal om het EK van volgend jaar te bereiken, maar hij meent het zonder deze twee te moeten doen. Dat begrijp ik dan dus niet. Wijs mij spelers bij Jong Oranje aan die beter zijn dan zij? Die zijn er niet. Juist als bondscoach moet je durven te rekenen op de ingevingen van jongens als Boëtius en Vilhena."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen