Maher: "Het EK met Oranje, daar moet ik naar toewerken"

9 oktober 2014, 10:29

De ontwikkeling van Adam Maher zat in zijn periode van AZ in een stroomversnelling. Het ging heel snel met de middenvelder, die destijds een transfer naar PSV af wist te dwingen en ook zijn opwachting mocht maken in het Nederlands elftal. De 21-jarige Nederlander met Marokkaanse roots kende vorig jaar echter een teleurstellend seizoen, waarin hij veel bekritiseerd werd, geen schim van de speler van het jaar daarvoor leek te zijn en bovendien niet tot de WK-selectie van Oranje behoorde.

Maher weet het nog goed, de oefeninterland van Nederland tegen Italië (1-1) op 6 februari 2013. Hij speelde in de basis en deed dat zeer naar behoren. "Het was één van de mooiste momenten uit mijn carrière. Louis van Gaal gaf mij toen veel vertrouwen. Het liefst wil je altijd op dat podium spelen. Ik ben er ooit gekomen. Nu moet ik er weer naartoe", stelt de middenvelder van PSV. Oranje-selectie lijkt echter ver weg te zijn voor Maher, die nu bij Jong Oranje zit. "Teleurstellend was dat ik laatst niet werd opgeroepen."

De PSV'er vindt het jammer dat hij het WK moest missen. "Natuurlijk was ik heel graag meegegaan. Het was het goed recht van de bondscoach om mij niet te selecteren. Op mijn positie was veel concurrentie. Het gemiste WK is verleden tijd. Ik vind het heerlijk dat ik nu weer voor een vertegenwoordigend team mag spelen", doelt Maher op Jong Oranje. "Het EK 2016 met het grote Oranje is voor mij een belangrijk doel. Dáár moet ik naar toewerken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen