Oranje hunkert naar goed voetbal én resultaat in IJsland

13 oktober 2014, 15:39

Wie heeft het de laatste tijd nog over het succes van Oranje op het WK? De superieure 5-1 zege op Spanje, geluksmomenten als de late doelpunten tegen Mexico en de heldenrol van Tim Krul en de keurige derde plaats in Brazilië lijken alweer heel lang geleden te zijn. Met de terugkeer van Guus Hiddink brak er een nieuw tijdperk aan, maar dit bracht ons tot dusver nog maar weinig goeds. Vanavond kan er in IJsland een wederopstanding worden ingeluid. Wint Oranje, dan lijkt er niets meer aan de hand te zijn. Wordt er verloren, dan raken Tsjechië en IJsland na drie duels al uit het zicht.

Na de wedstrijd tegen Kazachstan ging het niet echt over het systeem van Oranje, de fout van Bruno Martins Indi of de terugkeer van Ibrahim Afellay. Nee, het gebarengevecht tussen aanvoerder Robin van Persie en pinchhitter Klaas-Jan Huntelaar werd het breedst uitgemeten. Ondertussen is er genoeg gezegd en geschreven over het incident. We kunnen beter kijken naar het spel van Oranje, want dat moet nog flink gepolijst worden. Natuurlijk kwam de tegenstander maar één keer voor het doel van Jasper Cillessen en was het vervolgens lastig om door de Kazachse muur heen te breken, maar tegen IJsland moet het echt beter.

Hiddink was na afloop van het duel met Kazachstan tevreden, maar zal ook wel weten dat zijn ploeg tegen IJsland uit een ander vaatje zal moeten tappen. Het wordt tijd dat Oranje weer laat zien wat het kan. De focus moet niet liggen op randzaken - de internationals laten de handgebaren maar even achterwege - maar er moet gepresteerd worden. In het geval van een verliespartij in Reykjavik loopt de achterstand op Tsjechië (ervan uitgaande dat het van Kazachstan wint) en IJsland op tot zes punten. Dat is Oranje-onwaardig. De druk neemt toe, maar misschien is dat wel goed voor onze nationale trots. Hopelijk inspireert het tot goed voetbal én resultaat, de twee dingen die Hiddink nastreeft, maar die we beiden nog niet echt gezien hebben.

De wedstrijd tussen IJsland en Nederland wordt om 20.45 uur afgetrapt in het Laugardalsvöllur Nationaal Stadion in Reykjavik.

Vermoedelijke opstelling Oranje

Cillessen; Blind, Martins Indi, De Vrij, Van der Wiel; De Jong, Sneijder, Afellay; Lens, Van Persie, Robben.

Door: Koen Jans

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen