Suarez dicht bij comeback: "Kan het bijna niet geloven"

14 oktober 2014, 11:25

Luis Suarez werd naar aanleiding van het bijtincident op het WK voor vier maanden geschorst, maar het moment dat hij weer kan spelen komt steeds dichterbij. Over een kleine twee weken, op 26 oktober, is de aanvaller weer inzetbaar voor FC Barcelona. Hij staat te popelen om weer in een officiële wedstrijd in actie te komen. Zeker nu hij weer zijn opwachting heeft gemaakt voor Uruguay, in de oefeninterlands tegen Saudi-Arabië (1-1) en Oman (0-3).

"Toen ik de afgelopen wedstrijden van mijn team bekeek werd ik steeds gretiger om weer te spelen en mijn ploeggenoten te helpen", zegt Suarez via de officiële kanalen van Barça. "Ik kan ze nu alleen maar aanmoedigen. Ik moet wachten en ben machteloos. Ik hen een hekel aan dat gevoel, er is niets wat ik kan doen", treurt de geschorste Uruguayaan. "De eerste twee maanden van mijn schorsing waren wel het zwaarste, omdat ik me toen geen voetballer meer voelde. Dat was het ergste. Het heeft me veel pijn gedaan."

Over twee weken kan Suarez definitief een vervelende periode afsluiten. "Het moet nog even bezinken. Ik kan het bijna niet geloven. Ik kijk er echt naar uit", aldus de zomeraanwinst van Barça. Hij kan uitgerekend in El Clásico tegen Real Madrid zijn officiële debuut maken voor de Catalaanse grootmacht. "Dat kan geen toeval zijn. Van alle negentien teams in de competitie kan ik tegen Real Madrid mijn terugkeer maken."

Een lastige periode was het zeker, benadrukt Suarez. "Het voelde goed om te accepteren dat ik een fout heb gemaakt. Ik nam eerst even een paar dagen rust, aangezien ik ook maar een mens ben. Het was hard om de waarheid voor ogen te komen en moeilijk om te realiseren wat ik heb gedaan. Er waren dagen dat ik er niets van wilde weten en alleen maar tijd wilde doorbrengen met mijn vrouw en kinderen. Ik wilde het niet accepteren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen