Suarez klaar voor El Clásico: "Als bezetene getraind"

18 oktober 2014, 11:46

Na een schorsing van vier maanden kan Luis Suarez volgende week zijn officiële debuut maken in het shirt van FC Barcelona, in de topper tegen Real Madrid. Ondanks dat de aanvaller wedstrijdritme mist, zegt hij klaar te zijn voor de kraker in de Spaanse competitie.

"Ik heb de afgelopen maanden als een bezetene getraind. In het begin heb ik het heel moeilijk gehad", zegt de oud-Ajacied, die geschorst werd voor het bijtincident op het WK in De Telegraaf. "Ik moest me focussen op een terugkeer die ver weg leek. Maar ik ben aan de slag gegaan, heb elke dag keihard gewerkt en heb veel steun gekregen van mijn ploeggenoten bij Barcelona."

Suarez hoopt dan ook op minuten tegen Real Madrid. "Fysiek en mentaal ben ik er klaar voor", zegt hij. "Als je me een week geleden zou hebben gevraagd of ik klaar ben voor El Clásico, zou ik nee hebben gezegd. Maar de wedstrijd met mijn land Uruguay, waarin ik alweer twee keer het net vond, heeft me het laatste zetje gegeven. Het is nu aan de trainer of hij me opstelt."

De aanvaller speelt in Spanje samen met Lionel Messi, volgens Suarez de beste speler ter wereld. "Ik heb de gouden schoen afgelopen seizoen moeten delen met Cristiano Ronaldo. Mensen vragen me hier elke dag wie van de twee beter is. Ik kan alleen maar zeggen dat wat ik van Messi zie, uniek is en dat hij me werkelijk elke dag versteld doet staan. Telkens als ik denk dat hij niet beter kan, doet hij weer iets bijzonders. In mijn ogen is hij dus de beste."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen