Porto verliest bekerkraker, Benfica moeizaam verder

18 oktober 2014, 22:57

Bruno Martins Indi en FC Porto zijn al vroeg in het seizoen één prijs uit het vizier verloren. De Draken struikelden zaterdag in de derde ronde van de Taça de Portugal, het grootste bekertoernooi van het land, voor eigen publiek over Sporting Lissabon. De topper ging met 1-3 verloren.

Met nog tal van amateurclubs in het toernooi troffen FC Porto en Sporting het niet bij de loting voor de derde ronde (laatste 64). Laatstgenoemde club kwam als winnaar uit de strijd.

Marcano hielp Sporting Lissabon onbedoeld in het zadel. De verdediger van FC Porto maakte in de 33ste minuut een eigen doelpunt, 0-1. Jackson Martínez herstelde drie minuten later het evenwicht, maar nog voor de pauze kwam Sporting opnieuw op voorsprong, door toedoen van Nani. De oud-speler van Manchester United scoorde met een fraai schot vanaf de rand van het strafschopgebied. André Carrillo bepaalde in de slotfase de eindscore op 1-3. Vlak na rust had Porto een uitgelezen mogelijkheid om op 2-2 te komen, maar keeper Rui Patricio keerde de penalty van Jackson Martinez. Martins Indi kreeg geen speeltijd bij FC Porto.

Benfica speelde zich met veel moeite bij de laatste 32. De landskampioen keek tegen tweedeklasser Sporting da Covilha bij rust tegen een 2-1 achterstand aan, maar won uiteindelijk met 2-3. Jonas was met twee doelpunten in de tweede helft het goudhaantje bij de club uit Lissabon.