Groep E: Bayern slacht Roma af, City geeft het weg

21 oktober 2014, 20:07   Bijgewerkt: 22 oktober 2014, 01:31

Tegen Manchester City en CSKA Moskou won Bayern München nog 'slechts' met 1-0, maar dinsdagavond heeft de formatie van coach Pep Guardiola in Italië laten zien waartoe het in staat is. AS Roma kreeg in het eigen Stadio Olimpico een ongekend pak slaag: 1-7. Bij rust stond het al 0-5 voor Bayern München.

Arjen Robben zette Bayern in de achtste minuut op voorsprong. De Nederlandse aanvaller sneed vanaf de rechterflank naar binnen en passeerde, vanuit een lastige hoek, doelman Morgan De Sanctis in de verre hoek. Tussen de 23ste en 36ste minuut ging het pijlsnel. In die fase liep Bayern uit naar 0-5, door doelpunten van Mario Götze, Robert Lewandowski, opnieuw Robben en Thomas Müller. Bij de tweede treffer van Robben zag De Sanctis er niet overtuigend uit. De 0-5 van Müller was een penalty, toegekend na een handsbal van Kostas Manolas.

AS Roma probeerde na rust de eer te redden. Dat lukte ook, door een doelpunt van Gervinho in de 66ste minuut. De Ivoriaan had eerder in de tweede helft al de paal geraakt. Uiteindelijk stapte Bayern met een 1-7 zege van het veld, door toedoen van Franck Ribéry en Xherdan Shaqiri. Robben verrichte bij de goal van Ribéry het voorbereidende werk. Bij AS Roma was Kevin Strootman niet van de partij. De middenvelder zit nog altijd in de lappenmand vanwege een knieblessure. Urby Emanuelson ontbrak eveneens aan de kant van i Giallorossi. De linksback is niet ingeschreven voor het miljoenenbal.

Daardoor mocht CSKA Moskou nog enige hoop koesteren op een comeback en het punt waarvan nog gedroomd werd, kwam er ook. Na voorbereidend werk van oud-VVV'er Ahmed Musa bracht Seydou Doumbia in de 64ste minuut de spanning terug. Vlak voor tijd verdiende Doumbia een strafschop doordat hij onderuit werd gehaald door Aleksandar Kolarov. Vanaf elf meter bepaalde Bibras Natcho de eindscore op 2-2 namens CSKA Moskou, dat op last van de UEFA geen supporters mocht binnenlaten. Dit naar aanleiding van de ongeregeldheden van drie weken geleden tegen AS Roma.

Bayern München gaat met de volle negen punten uit drie wedstrijden aan kop in groep E. AS Roma (vier punten), Manchester City (twee) en CSKA Moskou (één) lijken zich al op de tweede plaats te moeten richten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen