De Boer: "Ajax moet de eerste klap uitdelen"

Ger
24 oktober 2014, 16:08

Ajax-trainer Frank de Boer wil zaterdag een reactie zien van zijn spelers na de kansloze nederlaag bij FC Barcelona in de Champions League. Voor eigen publiek moet een overwinning tegen Go Ahead Eagles volgen. Bij een zege blijft de Amsterdamse club bovendien in het spoor van koploper PSV.

"De spelers en ik waren teleurgesteld. Natuurlijk wisten we van tevoren dat we super moesten zijn, zij hebben misschien wel drie of vier spelers uit de top-tien van de wereld, maar voetballend hebben we te weinig gebracht. Iedereen had een bittere nasmaak. Die moeten we proberen weg te spoelen tegen Go Ahead", zegt De Boer op de website van Ajax naar aanleiding van het verlies in Camp Nou. "Ik had gehoopt dat de ervaren jongens het heft in handen zouden nemen en zouden uitstralen: geef mij die bal maar. Dat gebeurde niet."

De Boer erkent dat Ajax de laatste wedstrijden niet altijd even sterk begon. Tegen Go Ahead eist hij dat zijn spelers die fout niet opnieuw maken. "Morgen moeten wij de eerste klap uitdelen en niet eerst een tik op de neus krijgen om wakker te worden. Ik wil dat we Go Ahead bij de strot grijpen. Maar we onderschatten ze zeker niet", haast De Boer zich te zeggen. "Ze hebben de laatste twee duels redelijke uitslagen neergezet."

"Go Ahead is een strijdbaar team, met een goede voetbalvisie. Dat heeft Foeke Booy er goed ingebracht. Wij moeten zorgen dat we dezelfde strijdlust inbrengen. Pas dan gaat het kwaliteitsverschil de doorslag geven", beseft de oefenmeester.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen