Vijfklapper Tannane loodst geplaagd Heracles langs Emmen

28 oktober 2014, 21:59   Bijgewerkt: 28 oktober 2014, 22:05

Heracles Almelo staat in de onderaan in de Eredivisie, maar heeft in de KNVB Beker het blazoen enigszins opgepoetst. De ploeg beleefde een gemakkelijke avond en won met 6-2 van FC Emmen, dat nagenoeg kansloos was in Almelo. Oussama Tannane was de grote man bij de thuisploeg, hij scoorde maar liefst vijf keer. De thuisploeg liet via Jeroen Veldmate nog een strafschop onbenut tegen de Jupiler League-formatie.

De aanvaller beleefde een heerlijke avond en stond al na een halfuur twee keer op het scorebord. Met name zijn eerste treffer was van grote schoonheid. Tannane kwam vanaf de zijkant naar binnen en schoot via de verre paal prachtig raak. Tim Siekman scoorde nog tegen, maar Tannane bracht de marge een minuut na de tegentreffer weer op twee. Alexander Bannink maakte voor rust de 3-2, maar na de pauze was het krachtsverschil groot.

Invaller Bryan Linssen tekende voor de 4-2, waarna Tannane nog twee treffers aantekende. Jeroen Veldmate kreeg vanaf de stip de kans om de score nog hoger uit te laten vallen, maar zijn penalty verdween via de lat over het doel van Emmen.

De Graafschap maakte tegen de amateurs van Deltasport geen fout en heeft zich geplaatst voor de achtste finales van de KNVB Beker. Karim Tarfi opende na twintig minuten de score op de Vijverberg. Jan Lammers maakte kort voor de kantwissel de 2-0 en leek het duel daarmee te beslissen. Toch kwam Deltasport via Reduan Boulfalfal nog terug in de wedstrijd, maar genoeg voor een stunt was dat niet. De Superboeren namen via Robin Pröpper en Jeroen Meurs uiteindelijk verder afstand en kunnen zich opmaken voor de volgende ronde.