Feyenoord wil dat supporters zich netjes gedragen

4 november 2014, 19:12

Feyenoord roept de eigen fans op om zich komende donderdag tijdens en rond het Europa League-duel met het Kroatische HNK Rijeka, in De Kuip, netjes te gedragen. De Rotterdamse club kreeg dit seizoen van de UEFA al 65.000 euro aan boetes vanwege problemen met de supporters. Dat vindt de clubleiding genoeg.

Feyenoord kreeg onlangs nog een geldstraf van 15.000 euro vanwege volle trappen met supporters en het afsteken van vuurwerk door fans op de tribunes tijdens de ontmoeting met Standard Luik. Er zijn inmiddels stadionverboden uitgedeeld en ook wil Feyenoord de schade verhalen op de daders, maar toch komt het bestuur dinsdag met een oproep aan de eigen aanhang.

"Feyenoord vraagt aan haar supporters om donderdag uitsluitend op de plek te gaan zitten waar hij of zij recht op heeft. Denk ook aan je medesupporters en schuif zo ver mogelijk door. Neem uitsluitend plaats op de stoel waar je recht op hebt. Gebruik de stoeltjes niet voor jassen, tassen et cetera", klinkt het op de clubwebsite.

"Wederom ook het dringend beroep op alle supporters om geen fakkels, rookpotten of ander (knal)vuurwerk mee te nemen en/of af te steken. Het afsteken van vuurwerk is niet alleen verboden, het kan ook levensgevaarlijke situaties voor medesupporters opleveren. Ook niet toegestaan zijn: het tonen van spandoeken met anti-UEFA of -FIFA uitlatingen, het zingen van kwetsende of racistische spreekkoren en het gooien van voorwerpen richting het veld."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen