Ook Fortuna Sittard doet RKC Waalwijk pijn

8 november 2014, 18:43   Bijgewerkt: 8 november 2014, 22:51

RKC Waalwijk komt steeds dieper in de penarie in de Jupiler League. De equipe van trainer Martin Koopman ging zaterdag in het eigen Mandemakers Stadion met 0-2 onderuit tegen hekkensluiter Fortuna Sittard. Het was al weer de zevende nederlaag in de laatste negen wedstrijden voor de Waalwijkers.

Met Fortuna Sittard trof RKC Waalwijk op voorhand een perfecte tegenstander om een einde te maken aan de crisis. Ook de Limburgse tegenstander is bezig aan een teleurstellend seizoen, met slechts één punt in de laatste zeven duels. Vorige week werd zelfs met 1-8 verloren van FC Emmen. Echter, ook tegen een dolend Fortuna kon RKC het niet bolwerken.

In de 54ste minuut kwam Fortuna op voorsprong in Waalwijk, doordat Seku Conneh RKC-keeper Arjan van Dijk aftroefde bij een corner. Jordy Briels bepaalde in blessuretijd met een van richting veranderd schot de eindscore op 0-2.

Door het resultaat gaat Fortuna RKC voorbij op de ranglijst. De Limburgers hebben nu tien punten en staan daarmee samen met Helmond Sport en MVV op de zestiende plaats. RKC Waalwijk bezet met acht punten de negentiende positie. De Brabanders zagen Achilles '29 later op de avond langszij komen. De equipe uit Groesbeek speelde, ondanks een 2-0 achterstand, met 2-2 gelijk bij Jong FC Twente. Thijs Hendriks en Kürsad Sürmeli bezorgden Achilles '29 in het laatste kwartier een punt.

In de subtop won De Graafschap met 3-2 van Sparta Rotterdam. De ploeg uit Doetinchem leidde bij rust met 3-0 door goals van Caner Cavlan, Jerry van Ewijk en Vincent Vermeij, maar in de tweede helft kwam Sparta terug tot 3-2. Daniël Breedijk en Thomas Verhaar scoorden, maar meer zat er niet in voor de bezoekers. Beide teams eindigden het duel met tien man. Cavlan (twee keer geel) en Steef Nieuwendaal (direct rood) werden van het veld gestuurd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen