"PSV heeft voor ruim 100 miljoen euro op het veld staan"

14 november 2014, 11:49

Sinds Marcel Brands de technisch manager van PSV is, werden de Eindhovenaren nog geen kampioen. De technische man van PSV hoopt dat in zijn vijfde seizoen in Eindhoven de kroon op het werk gezet zal worden, in de vorm van het kampioenschap. De club ligt in ieder geval aardig op koers, aangezien het de lijstaanvoerder van de Eredivisie is. Op financieel vlak gaat het een stuk beter dan voorgaande jaren en bovendien staat er, volgens Brands, een enorme hoeveelheid kapitaal op het veld.

Er werd de afgelopen jaren de nodige kritiek geleverd op Brands, vanwege de sportieve prestaties."Ik snap dat wel, of het nu terecht is of niet", zegt de technisch manager van PSV in Metro. Hij stelt dat er eerst puingeruimd moest worden en dat de Eindhovense club daar nu de vruchten van kan plukken. "Toen ik begon hadden we meer dan 70 miljoen euro aan uitgaven en een kleine 50 miljoen aan inkomsten. Onder Tiny Sanders was het zaak om de schulden zo snel mogelijk weg te werken. We zitten nu op 60-60 en kunnen ons op onze sportieve ambities richten. Daar ben ik blij mee, omdat ik als voetbalman daar meer mee heb."

Met de ambities van PSV is volgens Brands niets mis. "Hoewel Champions League-voetbal niet meer wordt opgenomen in de begroting is dat wel onze ambitie en daar handelen we naar. Georginio Wijnaldum en Memphis Depay blijven niet voor niks", benadrukt hij. Na vier jaar verantwoordelijk te zijn voor het technische beleid staat de transferbalans nog steeds op 6,9 miljoen euro negatief. "Ik begon met min 13, maar de laatste jaren is de balans weer positief en het is heel lang geleden dat dit het geval was. Na het seizoen 2010-2011 stonden we 9,5 miljoen in de min, daarna 4,4 miljoen. Maar twee seizoenen geleden was het al 2,7 miljoen in de plus en vorig jaar 4,3", zegt Brands hierover.

Toch vindt Brands deze cijfers niet het belangrijkste. "Je kapitaal moet op het veld staan. Toen ik kwam waren er acht, negen spelers die heel veel verdienden en allemaal boven de dertig waren. Het enige rendement wat je daaruit kunt halen is kampioen worden. Als dat niet lukt heb je een probleem, want via transfers verdien je op die spelers niks. Nu kunnen we jonge jongens zoals Zoet, Bruma, Arias, Memphis, Maher en Wijnaldum verkopen voor aanzienlijk meer geld dan ze hebben gekost. We hebben voor ruim 100 miljoen euro op het veld staan. Dat is geen slechte zaak", aldus de PSV-manager.

De jeugdopleiding staat zeer hoog in het vaandel, voegt Brands toe. "PSV heeft als toekomstige doelstelling dat 50% van de eerste selectie uit eigen jeugd moet bestaan. We zijn wat dat betreft op de goede weg: 11 spelers uit de eigen kweek zijn nu volwaardig lid van de eerste selectie", besluit de technisch manager.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen