Real vestigt clubrecord met zestiende zege op rij

29 november 2014, 22:01   Bijgewerkt: 29 november 2014, 23:54

Is Real Madrid nog te stoppen? De Champions League-houder boekte zaterdag, alle competities meegeteld, zijn zestiende opeenvolgende zege. Dat is een nieuw clubrecord. Ditmaal moest Malaga CF eraan geloven. Real won met 1-2 in het Estadio La Rosaleda.

Cristiano Ronaldo is met twintig doelpunten behoorlijk op dreef in de 2014/2015-editie van La Liga, maar tegen Malaga kwam de Portugese ster eens niet tot scoren. Toch bewees hij weer zijn waarde voor Real, maar ditmaal als aangever. In de achttiende minuut speelde Ronaldo voormalig FC Twente-verdediger Roberto Rosales kinderlijk eenvoudig uit, waarna hij de bal breed legde op Karim Benzema. Zijn Franse ploeggenoot faalde niet in de afwerking: 0-1.

Hoewel Real duidelijk het betere van het spel had in Andalusië, ontsnapte het op slag van rust aan de gelijkmaker. Malaga-speler Duda trof met een vrije trap de lat. Zes minuten na de 0-1 was Real-keeper Iker Casillas ook al gered door het houtwerk. De sluitpost kreeg een afstandsschot van Sergi Darder niet goed onder controle, maar de paal voorkwam een koddig eigen doelpunt.

Zeven minuten voor tijd gooide Real de wedstrijd op slot. Wederom stond Ronaldo aan de basis van de goal. Deze keer kopte de Wereldvoetballer van het jaar de bal met veel gevoel breed op Gareth Bale, die vervolgens de 0-2 op het scorebord zette. Roque Santa Cruz bracht Malaga in blessuretijd terug in de wedstrijd, maar de treffer van de Paraguayaan kwam te laat voor de thuisclub om nog een gelijkspel over te houden aan de ontmoeting. Real was kort na de 0-2 met tien man komen te staan. Uitgerekend Isco, doorgebroken bij Malaga, kreeg in de 86ste minuut zijn tweede gele kaart.

Voor Real was het de tiende overwinning in successie in de competitie, waardoor het nu 33 punten heeft. Dat zijn er vijf meer dan nummer twee FC Barcelona, dat zondag de topper speelt bij Valencia.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen