NS: "Dit kón gewoon niet op zo'n korte termijn"

Ger
1 december 2014, 11:41

De NS is het niet eens met de kritiek op het spoorwegbedrijf. Zaterdag werd duidelijk dat de verschoven topper tussen PSV en Feyenoord niet op dinsdagavond kan worden afwerkt. De NS heeft niet genoeg treinen om de Rotterdamse supporters naar Eindhoven te vervoeren.

"We regelen het graag, maar dit kón gewoon niet op zo'n korte termijn", legt NS-woordvoerder Eric Trinthamer uit in het AD. "We moesten twee complete treinen plotseling dwars door de avondspits van Rotterdam naar Eindhoven laten rijden. Dan waren heel veel forenzen die naar huis willen, daar de dupe van geworden. Wij hebben voorrang gegeven aan de vaste reizigers. Ik denk dat de kritiek nog veel groter was geweest als we een andere keuze hadden gemaakt."

Volgens de NS is het een misverstand dat vervoer van fans risicoloos is. In september werden nog twee treinstellen vernield door supporters van Feyenoord. Trinthamer: "Het gaat hier om bijzonder transport. Dus inclusief beveiliging, om deze jongens enigszins in toom te houden. Dat organiseer je niet in twee dagen, hoe graag we dat ook hadden gedaan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen