KNVB vindt datum: PSV - Feyenoord op 17 december

3 december 2014, 15:15   Bijgewerkt: 3 december 2014, 16:01

Er is eindelijk een nieuwe speeldatum voor de tot twee keer toe uitgestelde eredivisietopper tussen PSV en Feyenoord gevonden. Het mooie affiche wordt gespeeld op woensdag 17 december om 20.45 uur. Dat heeft de KNVB woensdag via de officiële kanalen bekendgemaakt. Consequentie van deze speeldatum is dat de bekerwedstrijd tussen Roda JC en PSV moest wijken en verschoven is naar dinsdag 20 januari.

De datum is op basis van overleg met de clubs en de gemeente Eindhoven tot stand gekomen. "Wij zijn vanwege het sportieve belang tevreden met deze oplossing", zegt operationeel directeur Gijs de Jong van de KNVB. "De competitie loopt op deze manier snel weer gelijk en de wedstrijd wordt hierdoor zoveel als mogelijk onder gelijke omstandigheden gespeeld als op de oorspronkelijke datum. Mede met dank aan de constructieve houding van NS en de gemeente Kerkrade kunnen ook supporters van Feyenoord naar de topper tegen PSV. Tegelijkertijd beseffen we dat ook Roda JC en diens supporters nu gevolgen ondervinden van het staken van Estoril - PSV en hebben we er begrip voor als zij dit liever anders hadden gezien."

Beide eredivisieclubs zijn tevreden met de nieuwe datum. "Het is goed dat er nu duidelijkheid is over de speeldatum. Op deze manier kunnen we nog voor de winterstop het aantal gespeelde wedstrijden gelijktrekken ten opzichte van de andere clubs", reageert technisch directeur Martin van Geel van Feyenoord. Marcel Brands, technisch manager van PSV, voegt hieraan toe: "Blij dat er nu duidelijkheid is. Het wordt wel een druk programma in de slotfase van de eerste seizoenshelft en een druk programma bij de start van de tweede seizoenshelft. We spelen vier thuisduels op rij in tien dagen tijd. Nadat deze week niet meer kon, is dit de beste optie."

Omdat de Europa League-wedstrijd van PSV tegen het Portugese Estoril vanwege hevige regenval in twee etappes afgewerkt moest worden, kon de kraker tegen Feyenoord afgelopen zondag geen doorgang vinden. De KNVB verschoof het duel aanvankelijk naar afgelopen dinsdag, maar logistieke problemen gooiden roet in het eten. 17 december moest de nieuwe speeldatum worden, maar hiervoor moest het bekerduel met Roda JC verplaatst worden. Hier zaten echter de nodige haken en ogen aan: de lokale autoriteiten lagen dwars omdat er rond 20 januari meerdere Limburgse derby's plaatsvinden en Roda JC had al arrangementen verkocht voor het bekerduel op 17 december.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen