Rutten: "Excelsior speelt op een manier die mij aanspreekt"

5 december 2014, 16:43

Feyenoord is dit Eredivisieseizoen nog ongeslagen in uitwedstrijden. De Rotterdammers wonnen drie keer op vreemde bodem en keerden tweemaal met een punt huiswaarts. Zaterdag gaan ze op visite bij stadgenoot Excelsior. Makkelijk zal het echter niet worden op Woudestein, waarschuwt coach Fred Rutten.

"Excelsior speelt op een manier die mij aanspreekt", zegt Rutten op de officiële website van Feyenoord. "De speelwijze is verzorgd en lang niet gebaseerd op alleen werklust. Daarin is duidelijk de hand van de trainer terug te zien." De ploeg van coach Marinus Dijkhuizen staat keurig veertiende in de Eredivisie, met zestien punten uit veertien duels.

Feyenoord kan wel vol zelfvertrouwen afreizen naar het complex van Excelsior. De Kuipbewoners zijn al sinds 21 september ongeslagen en kregen tot dusver de minste tegengoals van alle clubs in de Eredivisie. Dat laatste is vooral de verdienste van centrumverdedigers Sven van Beek en Terence Kongolo. "Ik ben heel tevreden over Sven en Terence", haakt Rutten in. "Niet alleen over hun spel, maar ook over de onderlinge samenwerking tussen die twee. Als de één een foutje maakt, staat de andere klaar om die te repareren. Die bereidheid zie ik overigens niet alleen bij hen, maar bij hele elftal terug."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen