Sánchez niet met Arsenal naar Turkije: "Hij heeft lucht nodig"

6 december 2014, 10:25

Arsenal zal het komende dinsdag tegen Galatasaray moeten doen zonder Alexis Sánchez. Arsene Wenger heeft besloten om de Chileen niet mee te nemen naar Turkije, omdat hij rust nodig heeft. The Gunners zijn al geplaatst voor de volgende ronde van het miljoenenbal en dat geeft Wenger de kans om zijn sterspeler vrijaf te geven.

De van FC Barcelona overgekomen aanvaller kwam dit seizoen al 28 wedstrijden in actie, voor club en land. "Hij heeft wat lucht nodig", verklaart Wenger zijn keuze om de aanvaller thuis te laten op de clubsite. "Dat heb ik in het verleden ook gedaan met spelers als Henry en Van Persie, en het helpt om blessures te voorkomen."

De Franse oefenmeester weet dat Sánchez belangrijk is voor Arsenal. "Je moet kijken wanneer je hem rust kunt gunnen en wanneer niet. Maar hij balanceert momenteel op het randje en zal niet afreizen naar Turkije", aldus Wenger, die zeer blij is met zijn pupil. "Hij is enthousiast en houdt ervan om te spelen. Hij heeft kwaliteit en elke ochtend komt hij fris op de club. Ik weet niet wat hij in de nacht doet om dat voor elkaar te krijgen…"

Vanmiddag (zaterdag) speelt Arsenal om 16.00 uur de uitwedstrijd tegen Stoke City. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen