Koeman baalt: "Kwaliteit Van Persie maakt het verschil"

8 december 2014, 23:28

Ronald Koeman moest maandagavond met Southampton zijn meerdere erkennen in het Manchester United van Louis van Gaal. De Nederlandse manager had er flink de pest in, omdat hij vond dat zijn ploeg het betere van het spel had. Hij zag Robin van Persie het verschil maken. Volgens Koeman heeft zijn landgenoot de extra kwaliteit, die zijn spelers (nog) niet hebben.

"Verschrikkelijk", concludeerde een zichtbaar teleurgestelde Koeman na afloop voor de camera van FOX Sports. "We waren beter, speelden veel beter voetbal en hadden meer druk op hun dan zij op ons. Dan moet je dat afstraffen. We hebben de betere kansen gehad, een stuk of vier/vijf. Het grootste verschil zit hem in het feit dat wij hun fouten - zij maakten er meer dan wij - niet afgestraft hebben en dat Van Persie dit soort fouten wél afstraft."

Koeman zag met lede ogen aan dat Van Persie het net twee keer wist te vinden, na individuele fouten van Southampton-spelers. "Hij scoorde na een verkeerde terugspeelbal en een vrije trap vanaf de zijkant die een half uur onderweg was. Als je dit soort kansen aan Van Persie geeft, dan weet je dat je het niet redt", aldus de manager van The Saints.

Southampton beloonde zichzelf niet en daar baalde Koeman als een stekker van. "Er was maar één ploeg die het verdiende om te winnen en speelde om te winnen. Dat waren wij. Maar dat Van Persie er twee maakt, dat is kwaliteit. Dat wij de kansen niet benutten geeft aan dat wij die kwaliteit nog niet hebben. Dat is op dit moment het verschil. Daar schieten wij nog even in tekort", aldus Koeman.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen