Sol Campbell onder de indruk van Ajax: "Dat is de toekomst"

9 december 2014, 12:50

Sol Campbell, oud-speler van onder meer Arsenal, Tottenham Hotspur en de nationale ploeg van Engeland, is deze week te gast bij Ajax. De voormalig centrumverdediger neemt in het kader van zijn trainerscursus een kijkje bij de Amsterdamse club en is onder de indruk van de manier waarop gewerkt wordt.

"Ik ben heel erg geïnteresseerd in de filosofie en de trainingsmethoden van Ajax. Jullie werken heel erg veel met individuele coaches. Dat is de toekomst, denk ik", zegt Campbell op de website van de club.

De 40-jarige Brit treft in Amsterdam een oude bekende, want bij Arsenal speelde hij samen met Dennis Bergkamp. De oud-spits is nu als assistent-coach aan het eerste elftal van Ajax verbonden. "Ik heb natuurlijk al even met Dennis gesproken, mijn contact met Ajax liep ook via hem. Ik hoop deze week ook nog even met Marc Overmars en Edwin van der Sar bij te praten. Het is interessant hoe veel oud-spelers weer terug zijn bij Ajax in belangrijke functies. Ook daar probeer ik wat van te leren", aldus Campbell, die woensdag ook op de tribune zit tijdens de CL-wedstrijd tegen APOEL Nicosia. Hij is ervan overtuigd dat Ajax een goed resultaat gaat behalen tegen de ploeg uit Cyprus. "Natuurlijk. Jullie zijn beter, je moet gewoon vertrouwen in het team dat er staat."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen