Arbiter speelt dubieuze rol bij zege Racing Genk

13 december 2014, 21:02

Racing Genk is in de Belgische Pro League van de zesde plaats opgerukt naar de tweede positie. De formatie van de Schotse coach Alex McLeish won zaterdag in de eigen Cristal Arena met duidelijke cijfers van concurrent KV Kortrijk: 3-0.

Ilombé Mboyo was met twee doelpunten de grote man aan de zijde van Racing Genk. De tweevoudig Belgisch international opende in de 37ste minuut uit een strafschop de score en bepaalde dertien minuten na rust de eindstand op 3-0. Christian Kabasele had vlak daarvoor al de tweede Genk-treffer laten aantekenen.

Kortrijk zal zich na afloop beklagen over de scheidsrechter. Leidsman Nicolas Laforge keurde bij een 0-0 stand twee doelpunten van de bezoekers af. Bij de eerste van oud-RKC'er Teddy Chevalier (buitenspel) was er nog discussie mogelijk, maar dat was bij de tweede van Stijn De Smet geenszins het geval. In plaats van naar de middenstip te wijzen, floot de arbiter voor een corner.

Genk gaat met de behaalde drie punten Kortrijk voorbij op de ranglijst. De equipe uit Belgisch-Limburg heeft 32 punten, één meer dan Kortrijk, AA Gent en Anderlecht. De laatstgenoemde club komt zondag nog in actie, thuis tegen Oostende. Dat geldt ook voor Club Brugge, dat met 35 punten bovenaan staat. De koploper gaat op visite bij Standard Luik, met 27 punten slechts de nummer zeven van het klassement.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen