Van Gaal verklapt: "Van Persie heeft geluk gehad"

Ger
14 december 2014, 14:14

Robin van Persie had onlangs bijna zijn basisplaats verloren bij Manchester United. Manager Louis van Gaal wilde de Oranje-international eerder dit seizoen op de bank laten plaatsnemen, maar een gebrek aan alternatieven voorkwam dat scenario.

"Van Persie is een geluksvogel. Er was een periode waarin hij niet erg goed speelde. Maar je moet hem vergelijken met de concurrenten voor zijn positie", aldus Van Gaal in The Guardian. "Op dat moment was Radamel Falcao geblesseerd en kwamen alleen James Wilson en Wayne Rooney nog voor zijn positie in aanmerking. Rooney kan ook op andere posities spelen, terwijl Wilson een jong talent is dat zichzelf nog moet bewijzen. Meestal speelde ik met twee spitsen, dus Van Persie had geluk."

De oud-Feyenoorder lijkt inmiddels de weg omhoog te hebben hervonden. Afgelopen maandag was hij van doorslaggevend belang in de uitwedstrijd tegen Southampton (1-2). Van Persie maakte toen beide treffers van United. "Ik zoek altijd naar spelers die niet alleen doelpunten maken, maar ook als aanspeelpunt kunnen fungeren, sterk zijn in de combinatie en oog hebben voor de derde man. Op dat terrein is Van Persie een van de beste spitsen ter wereld", prijst Van Gaal zijn landgenoot.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen