Sparta strikt Alex Pastoor als nieuwe hoofdcoach

15 december 2014, 15:13

Enkele maanden na zijn geruchtmakende ontslag bij AZ heeft Alex Pastoor een nieuwe club gevonden. Hij treedt per 1 januari als hoofdcoach in dienst bij Sparta, waar hij een contract tot medio 2016 getekend heeft. Pastoor volgt Gert Kruys op, die onlangs ontslagen werd bij de Rotterdamse Jupiler League-club.

"Ik vind het prettig om weer in Rotterdam aan de slag te gaan", zegt Pastoor, die eerder stadgenoot Excelsior onder zijn hoede had. Daarna werkte hij als hoofdcoach bij NEC en het Tsjechische Slavia Praag. "Sparta is een mooie en traditionele club. Ik heb diverse goede gesprekken gevoerd met bestuursleden, waaronder uiteraard Leo Beenhakker en ook met Dolf Roks. Daaruit spreekt ambitie om met de club hogerop te komen."

Bij AZ was de 48-jarige Pastoor sinds afgelopen zomer assistent-trainer. Hij dacht hoofdcoach te worden nadat Marco van Basten aangaf dat hij om gezondheidsredenen een stap terug wilde doen, maar botste vervolgens met de clubleiding. Het leidde ertoe dat Noord-Hollander ontslagen werd door de Alkmaarse club.

Het ambitieuze Sparta staat momenteel op een magere zevende plaats in de Jupiler League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen