Barcelona kan zich totaal niet vinden in uitspraak

30 december 2015, 12:07

FC Barcelona kreeg dinsdag te horen dat haar beroep bij het internationale sporttribunaal CAS is verworpen, waardoor het tot januari 2016 geen spelers mag aantrekken. De Spaanse topclub heeft snel gereageerd op de uitspraak en laat weten dat het er een nare smaak van in de mond heeft gekregen. De Catalanen zijn het absoluut niet eens met het transferverbod.

Dat men in Catalonië niet vrolijk is met het besluit van het CAS, is duidelijk. "We willen, met respect voor alle sportautoriteiten, aangeven dat we het totaal niet eens zijn met de uitspraak van het CAS. De club heeft aan de disciplinaire commissie en de beroepscommissie van de FIFA en ook aan het CAS aangegeven dat het de regels omtrent het beschermen van jongere spelers begrijpt. Dit wordt onderstreept door hoe de club zich gedragen heeft in de historie. We zijn een voorbeeld in de wereld in het scholen en opleiden van jonge voetballers."

Barça benadrukt dat de fouten waar de FIFA en het CAS naar wijzen administratief van aard zijn. "De fouten die de club gemaakt zouden hebben, vonden op administratief vlak plaats. Het gaat in grote mate om een bestaand conflict tussen de FIFA-regels en de Spaanse wetgeving. De club is ervan overtuigd dat het correct gehandeld heeft. Daarom vindt Barcelona deze buitensporige straf compleet buiten proportie."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen