Barça niet te spreken over Ajax: "Dit is respectloos"

5 januari 2015, 08:13

Bij FC Barcelona is men niet gediend van de handelswijze van Ajax, wat betreft de overeenkomst met de jonge doelman André Onane. De Amsterdammers maakten afgelopen week bekend dat de achttienjarige doelman komende zomer de overstap naar Nederland maakt en een driejarigcontract tekent in de ArenA. Barça vindt dat Ajax 'respectloos' omgegaan is met de Catalaanse topclub.

"De verbintenis van Onana liep dit jaar af, waardoor het voor Ajax legaal was om met hem te onderhandelen", zegt technisch directeur Andoni Zubizarreta in Spaanse media. "We hebben hem een nieuwe aanbieding gedaan, maar hoorden vervolgens niks meer. De houding van Ajax ten aanzien van Barça is erg respectloos. Ze hadden tot juli kunnen wachten met het communiceren", doelt Zubi op het bericht op de website van Ajax, waarin de komst van Onana aangekondigd werd.

Barça heeft overigens zelf een transferbod opgelegd gekregen van de FIFA, omdat het dubieus gehandeld zou hebben met het aantrekken van jonge talenten. De Catalanen mogen tot 2016 geen spelers naar Camp Nou halen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen