Rutten verrast aanvoerder A1: "Ik zit zomaar in Dubai"

6 januari 2015, 08:37

Tot afgelopen zondag dacht Bart Nieuwkoop dat hij deze week gewoon in Nederland zou zijn. Na de oefenwedstrijd van Feyenoord tegen FC Emmen (2-1), verraste hoofdcoach Fred Rutten de 18-jarige middenvelder echter met het bericht dat hij een dag later met de A-selectie af zou reizen naar Dubai.

Vanuit het Emiraat blikt Nieuwkoop, de aanvoerder van de A1, in De Telegraaf terug op de afgelopen dagen. "Een dag voor de wedstrijd tegen FC Emmen mocht ik opeens meetrainen met de selectie. Op zondagmorgen trainden we nog een keer en in de middag maakte ik mijn debuut in De Kuip in het eerste elftal. Daarna hoorde ik dat ik de volgende dag met mijn paspoort en spullen moest klaarstaan om naar Dubai te vliegen."

Nieuwkoop valt zodoende in hoog tempo van de ene verbazing in de andere. "Tegen Emmen speelde ik mijn eerste minuten in De Kuip. Ik zit al jaren bij Feyenoord, maar ik had nog nooit in het stadion gevoetbald. Met de A1 mocht ik op de open dag alleen een half uurtje meedoen bij een demonstratietraining." Aan een officieel debuut in het eerste denkt Nieuwkoop, afkomstig uit het Zeeuwse Tholen, nog niet. "Dat moment is nog ver weg voor mij. Maar het feit dat jonge spelers hier een kans krijgen is de allergrootste motivatie als je op Varkenoord in de opleiding zit. Ik heb mijn HAVO-diploma gehaald en richt me nu helemaal op een voetbalcarrière. Kijk nu zelf, dit is toch hartstikke mooi. Ik zit zomaar in Dubai. Of ik mijn zwembroek bij me heb? Wat dacht u zelf."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen