Rutten: "Helder voor de geest hoe we er in zullen gaan"

8 januari 2015, 16:39

Feyenoord-coach Fred Rutten is gematigd tevreden over de wijze waarop zijn ploeg in de oefenwedstrijd tegen FC Bunyodkor voor de dag kwam. De Rotterdammers speelden met 1-1 gelijk tegen de nummer vier van het afgelopen seizoen in Oezbekistan, maar dat doet volgens de trainer niet echt ter zake. "Het resultaat is voor mij in een wedstrijd als deze niet het belangrijkste."

Het resultaat is ondergeschikt aan andere zaken, geeft Rutten aan op Feyenoord.nl. "Veel belangrijker vind ik dat iedereen fit is gebleven en ik leuke dingen heb gezien in ons spel", aldus de keuzeheer, die het een nuttige wedstrijd vond. "De meeste spelers hebben weer 45 minuten in de benen en iedereen is er vandaag heel uit gekomen. Dat is voor mij wat telt richting de hervatting van de competitie."

Bovendien vertelde de 1-1 uitslag niet het verhaal van de wedstrijd, benadrukt Rutten. "Het doelpunt dat ze maakten was de enige kans die zij hebben gehad", zegt hij. Aan de tegentreffer ging een persoonlijke fout van Terence Kongolo vooraf. De Oezbeken deden overigens niet echt voorzichtig, vond de oefenmeester van Feyenoord. "In sommige fases zat wat dat betreft de schrik er bij mij wel in. De overtreding die gemaakt werd op Achahbar was donkerrood. Dan is het logisch dat de irritatie gaat opleven en Boulahrouz reageert, al was zijn rode kaart zwaar bestraft."

Het was het laatste oefenduel voor de hervatting van de competitie. Op 18 januari ontvangt Feyenoord FC Twente in De Kuip. "Ik heb in principe helder voor de geest hoe we die tweede seizoenshelft in zullen gaan. Al kunnen er op basis van de periode tot de wedstrijd tegen Twente natuurlijk nog dingen veranderen", besluit Rutten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen