De Boer: "Milik kopen? Dat zit er waarschijnlijk in, ja"

11 januari 2015, 09:22

De slag om de spitspositie bij Ajax werd naarmate het seizoen vorderde gewonnen door Arkadiusz Milik. De Poolse aanvaller wist ten faveure van Kolbeinn Sigthórsson een basisplaats af te dwingen en liet zich vervolgens wekelijks gelden bij de Ajacieden. Hij liet acht doelpunten aantekenen in elf eredivisieduels en het lijkt erop dat de Amsterdamse club hem op permanente basis wil inlijven.

"Kopen? Dat zit er waarschijnlijk in, ja", zegt trainer Frank de Boer in gesprek met de NOS over Milik. "Hij doet het vrij aardig, maar het is nog niet dat hij op zijn top zit", vervolgt De Boer, die vindt dat er veel potentie schuilt in de pas twintigjarige Pool. "Wij denken dat er heel veel rek in deze jongen zit", aldus de Ajax-coach, die momenteel met zijn selectie op trainingskamp is in Qatar.

Milik, die zaterdag in het oefenduel met Schalke 04 (2-0 winst) één keer doel trof, ziet een langer verblijf in Amsterdam wel zitten. "Ik wil wel blijven, maar ik weet 't niet. Ajax heeft een optie tot koop. Ik weet niet of het doorgaat of niet", aldus de spits. Hij beschouwt zichzelf overigens niet als een doelpuntenmaker pur sang. "Maar ik wil wel scoren", stelt hij. "Je moet bij Ajax goed spelen. Niet alleen doelpunten maken. De spits moet wel balcontrole hebben en goed lopen. Altijd. Ik kan en wil ook voetballen. Ik wil soms van rechts komen en dan weer van links. Dat gaat allemaal. Ik ben heel gelukkig op het veld."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen