Cillessen hoopt dat hij net zo goed als Vd Sar kan worden

11 januari 2015, 13:27   Bijgewerkt: 11 januari 2015, 15:01

Jasper Cillessen heeft in een paar jaar een stromachtige ontwikkeling doorgemaakt. In 2011 werd hij door Ajax weggeplukt bij NEC. In Amsterdam begon hij als reserve, maar op een gegeven moment wist hij eerste keeper te worden in de ArenA. Hij is nu al een tijdje de onbetwiste nummer één bij Ajax en was afgelopen zomer op het WK de doelman van Oranje.

Cillessen is pas 25 jaar oud, wat relatief zeer jong is voor een doelman. Zijn voorbeeld is Edwin van der Sar, geeft hij aan op de website van de FIFA. "Ik hoop dat ik net zo goed als hem kan worden, maar dat wordt lastig. Hij was een van de beste keepers ter wereld. Laten we zien of ik bij hem in de buurt kan komen", aldus de Ajax-goalie. Hij voelt het vertrouwen van Frank de Boer. "Hij is heel belangrijk voor mij en voor het team. Hij heeft Ajax vier keer op rij kampioen gemaakt."

Dat hij op het WK de keeper van Oranje mocht zijn, vond Cillessen fantastisch. "Daar droom je al van sinds je een klein jongetje bent. Ik was blij dat de coach voor mij koos. Ik ben derde geworden op mijn eerste WK, dat is lang niet slecht", aldus de Nijmegenaar.  Zijn mooiste momenten vond hij de redding tegen Spanje op een inzet van David Silva en zijn memorabele save in de blessuretijd van de wedstrijd tegen Costa Rica.

Cillessen hoopt dat hij nog jaren onder de lat zal staan bij Oranje. "Ik hoop dat ik dat kan bereiken, net als Van der Sar. We kijken uit naar het EK 2016 in Frankrijk", aldus de doelman, die met Ajax de tenten in Qatar heeft opgeslagen. "We willen de titel pakken en de volgende ronde van de Europa League bereiken en de omstandigheden in Qatar zijn perfect om ons daar goed op voor te bereiden. "

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen