PSV heeft geleerd van vorig seizoen: "Eenheid geworden"

14 januari 2015, 09:43

Vorig seizoen kreeg PSV een aantal ferme dreunen te verwerken, maar dat heeft de club uiteindelijk goed gedaan. Coach Phillip Cocu vindt dat de ervaring uit het vorige seizoen deels ten grondslag liggen aan de puike prestaties in het huidige seizoen, waarin PSV in de winter aan de leiding gaat. De voorsprong op nummer twee Ajax bedraagt vier punten.

"De ervaring die we vorig seizoen hebben opgedaan is nu zo belangrijk. De spelers hebben toen voor het eerst druk ervaren, veel wedstrijden gespeeld en leren omgaan met tegenslag", sprak Cocu volgens NU.nl op de nieuwjaarsreceptie van PSV. "Vervolgens hebben we de groep bij elkaar kunnen houden en met enkele gerichte versterkingen nog completer gemaakt. Daardoor is het nu stabieler. We zijn een eenheid geworden, ook door wat er vorig seizoen gebeurd is", denkt de keuzeheer van PSV.

De Eindhovenaren werden vorig seizoen ternauwernood vierde. Het contrast met het lopende seizoen is dus groot. Maar niet alleen de prestaties zijn beter. Dat geldt ook voor de sfeer en het vertrouwen in het team. "Dan heb ik het over het vertrouwen in onze manier van spelen, maar ook in het vertrouwen in elkaar. We zijn enorm naar elkaar toe gegroeid", aldus Cocu, die ook nog in de Europa League zit met zijn ploeg. Daarin ontmoet PSV het Russische Zenit Sint Petersburg.

Cocu weet dat het een lastige tweede seizoenshelft zal worden. "Elke ploeg zal 120 procent gemotiveerd zijn om de koploper te verslaan. Maar we hebben laten zien dat we met die weerstand kunnen omgaan. Als we dat nog een seizoenshelft volhouden dan denk ik dat we in mei met de schaal staan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen