Rutten: "Denk dat wij beter zijn dan FC Twente"

16 januari 2015, 15:28

Feyenoord-coach Fred Rutten kent de belangen van de thuiswedstrijd tegen FC Twente, komende zondag in De Kuip. De Rotterdammers hebben in het klassement een voorsprong van slechts drie punten op de Tukkers. "Beide ploegen moeten winnen, dat maakt deze wedstrijd een heel mooie om mee te beginnen", aldus Rutten op de clubwebsite.

"Twente heeft een stabiel elftal, dat weinig wedstrijden verliest", weet Rutten. "Ze doen niet voor niets bovenin mee, zoals dat de afgelopen jaren steeds het geval was. Toch denk ik dat wij beter zijn, dat blijkt uit de huidige stand op de ranglijst en dat was in mijn ogen ook zichtbaar in de eerdere ontmoeting van dit seizoen. Dat moeten we dit weekend opnieuw laten zien."

Feyenoord kan in de eerste zes weken na de winterstop niet beschikken over Elvis Manu. De aanvaller kampt met een liesblessure. 'Een grote domper', vindt Rutten. "Vooral voor Elvis zelf is dit heel vervelend, omdat hij dit seizoen tot dusver een goede ontwikkeling doormaakte. Ook voor ons is zijn afwezigheid een aderlating, alleen moeten we verder."

Feyenoord bereidde zich in Dubai voor op de tweede helft van het seizoen. Rutten: "We hebben daar goed kunnen werken en bovendien heeft een aantal jeugdspelers daar kunnen ruiken aan het eerste elftal. Het is de bedoeling dat zij in de komende periode vaker gaan meetrainen. Als team hebben we vanaf september een goede ontwikkeling doorgemaakt, die we graag tot in de perfectie willen doortrekken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen