Van Gaal dankt Fellaini en Wilson tegen QPR

17 januari 2015, 18:08   Bijgewerkt: 17 januari 2015, 18:40

Zonder groots te spelen heeft Manchester United zich hersteld van de nederlaag tegen het Southampton van Ronald Koeman van afgelopen weekend. De ploeg van Louis van Gaal zegevierde zaterdag met 0-2 over laagvlieger Queens Park Rangers. Marouane Fellaini en James Wilson maakten na rust het verschil op Loftus Road.

In de eerste helft viel er weinig te beleven bij de ontmoeting tussen Queens Park Rangers en Manchester United. De equipe van Van Gaal won eerder in het seizoen de thuiswedstrijd tegen QPR met 4-0, maar in Londen waren de verschillen op het veld kleiner. Beide teams kregen voor rust enkele mogelijkheden, maar keepers David De Gea (ManU) en Robert Green (QPR) verrichtten prima reddingen.

Direct na de hervatting bracht Van Gaal Marouane Fellaini binnen de lijnen in plaats van Juan Mata. Het bleek een uitstekende zet van de voormalig Oranje-bondscoach. Na een klein uur spelen opende de Belgische middenvelder de score na een voorzet van Luis Antonio Valencia. Daarbij liet de QPR-defensie hem even vrij en die tijd was precies voldoende voor Fellaini om de bal aan te nemen en te scoren. Kort daarvoor had Radamel Falcao een vrije kopkans op de 0-1 onbenut gelaten, Green redde schitterend.

Een kwartier voor tijd liet Falcao het wederom na te scoren. Ditmaal kwam de Colombiaanse spits een teenlengte tekort om binnen te tikken op aangeven van James Wilson. Daley Blind had de aanval opgezet met een fraaie pass. Blind was de enige Nederlander in de basis bij Manchester United, Robin van Persie ontbrak vanwege een enkelblessure. Bij QPR verscheen Leroy Fer aan de aftrap. Zijn club maakte in de slotfase nog wel jacht op de gelijkmaker, maar de treffer viel aan de andere kant. Wilson bepaalde in blessuretijd de eindscore op 0-2.

Manchester United neemt door de winst de derde plaats in de Premier League over van Southampton, maar de formatie van Ronald Koeman gaat later op de dag nog op visite bij Newcastle United. QPR staat voorlaatste.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen