Lodeweges wil dat zijn jonge ploeg constanter wordt

18 januari 2015, 11:46

Na een uiterst wisselvallige eerste seizoenshelft hervat sc Heerenveen vanmiddag (zondag) om 14.30 uur de Eredivisie, met een uitwedstrijd tegen FC Utrecht. Coach Dwight Lodeweges gaat voor een goed resultaat en hoopt dat het een voorbode zal zijn voor een mooie tweede seizoenshelft, waarin zijn ploeg constanter zal presteren.

"We hebben een jonge ploeg die heel veel scorend vermogen en ervaring is kwijtgeraakt", zegt Lodeweges in gesprek met de NOS. Hij doelt daarmee op de afgelopen zomer vertrokken Alfred Finnbogason, Hakim Ziyech en Rajiv van La Parra. "Toch hebben we een redelijke eerste seizoenshelft gehad met pieken en dalen. Dat hoort ook bij een jong team. We hebben nu een half jaar onder de riem waarin we veel hebben geleerd. Ik hoop dat we meer ervaren zijn, dat we de speelwijze kunnen doorzetten en misschien minder fouten maken."

De Friezen staan momenteel op de tiende plaats in de Eredivisie, met 22 punten uit zeventien wedstrijden. Dit zegt Lodeweges niet veel, geeft hij aan. "Ik kijk niet naar de ranglijst. Natuurlijk, iedereen kijkt daar uiteindelijk naar. Maar ik kijk veel meer naar hoe we spelen en of we daar stappen in maken. En als we daar stappen in maken, maken we ook stappen op de ranglijst."

Een belangrijke factor in het Friese team is Daley Sinkgraven. Hij wordt veelvuldig in verband gebracht met andere clubs, maar Lodeweges gaat er vanuit dat de middenvelder blijft. "In de voetballerij is nooit iets zeker", aldus de coach. "Maar ik denk persoonlijk dat hij wel tot het einde van het seizoen blijft en dat hij dan de stap gaat maken. Ik denk niet dat het voor hem als negentienjarige verstandig is om halverwege het seizoen weg te gaan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen