Excelsior wint met ruime cijfers van Heracles Almelo

18 januari 2015, 18:46

Voor het eerst sinds 2011 heeft Excelsior weer een uitwedstrijd in de Eredivisie gewonnen. De ploeg stond goed tegen Heracles en sloeg op de juiste momenten toe. In de eerste helft scoorde Van Weert, waarna Van Mieghem er 0-2 van maakte na rust. Invaller De Reuver scoorde de beslissende derde treffer, nadat hij nog maar een paar seconden in het veld stond. Heracles zocht vaker de aanval, maar kwam tot weinig uitgespeelde kansen.

Voor Heracles en Excelsior was het van belang om een goed resultaat te behalen in het onderlinge duel. Beide ploegen staan onderin de Eredivisie en drie punten extra zou wat lucht geven. Heracles begon met goede intenties aan de wedstrijd en zette Excelsior, dat slordig begon, gelijk onder druk. Het leverde een aantal halve mogelijkheden op, maar geen goal.

Het thuispubliek dacht dat het een kwestie van tijd was voor de ploeg uit Almelo de score zou openen, maar het tegendeel was het geval. Bij de eerste aanval van de bezoekers uit Rotterdam was het gelijk raak. Van Mieghem kwam goed door de verdediging van Heracles en Van Weert maakte het knap af. Zo keek Heracles ineens tegen een achterstand aan, terwijl er niets aan de hand leek te zijn.

Heracles was slachtoffer geworden van het strijdplan van Excelsior. De bezoekers lieten het meeste balbezit aan de ploeg uit Almelo, maar zodra de mogelijkheid er was, kwam Excelsior er goed uit. Ondertussen stond het achterin ook goed en moest Heracles het vooral hebben van corners. Ook dat zorgde niet vaak voor gevaar.

Na rust probeerde Heracles het opnieuw, maar de ploeg bleek machteloos tegen het goed spelende Excelsior. Tannane en Bel Hassani probeerden het regelmatig van afstand, maar vonden doelman Damen op hun weg. Excelsior was ook na rust niet vaak op de helft van de tegenstander te vinden, maar bleek erg effectief. Vlak voor hij gewisseld werd kwam Van Mieghem alleen voor Telgenkamp te staan en hij maakte het knap af. Excelsior-coach Marinus Dijkhuizen had hier wat geluk dat Van Mieghem nog in het veld stond, maar bij de derde wissel was het de invaller die succes had. Carlo de Reuver stond er een paar seconden in, toen hij de derde goal scoorde. Eerder was De Reuver ook al snel succesvol  geweest als invaller tegen FC Utrecht en AZ.

De derde goal van Excelsior was de nekslag voor Heracles, dat het creatief aflegde tegen de bezoekers. Met drie goals verschil verliezen is misschien wat te veel van het goede, maar Heracles mag het zichzelf wel aanrekenen dat er zo weinig echt goede kansen zijn gecreëerd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen