Voormalig Willem II-directeur kritisch op Kargbo

19 januari 2015, 23:29

Vrijwel iedereen heeft louter positieve woorden over voor Ibrahim Kargbo, de hoofdverdachte in een mogelijk omkoopschandaal bij Willem II in het seizoen 2009/2010. Henry van der Vegt, destijds technisch directeur bij Willem II, heeft een iets andere mening over de speler uit Sierra Leone.

"Hij vertoonde met enige regelmaat gedrag dat je als niet zo professioneel kan bestempelen. Een paar dagen te laat terugkeren uit Sierra Leone, dat soort dingen. We hebben hem een paar keer moeten bestraffen toen", zegt Van der Vegt tegen het Brabants Dagblad. Volgens hem waren ook niet alle trainers van Willem II gecharmeerd van het spel van Kargbo. "Hij toonde wel vaak veel inzet. Hij kon een koe onderuithalen als het moest. Maar we kwamen tot de conclusie dat we hem het beste konden proberen te slijten, omdat hij als dure jongen behoorlijk op de begroting drukte met zijn salaris."

Van der Vegt is er evenwel zeker van dat Kargbo destijds binnen de club totaal niet werd verdacht van matchfixing. "Er zaten de nodige oud-profs in de technische staf. Fons Groenendijk, Marcel Valk, ikzelf. Als wij alledrie niet zien dat er bewust geen honderd procent inzet wordt getoond in wedstrijden..."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen