'Directeur Rutjes verder onder druk bij NAC Breda'

22 januari 2015, 11:38

Technisch directeur Graeme Rutjes heeft nog een contract tot de zomer van 2016 bij NAC Breda, maar mogelijk vertrekt hij eerder uit het Rat Verlegh Stadion. Volgens BN De Stem staat de positie van de beleidsmaker onder druk. De onvrede vanuit de Raad van Commissarissen (RvC) over de werkwijze van Rutjes zou steeds groter worden.

RvC-voorzitter Joost Gielen ontkent dat Rutjes voor zijn baan moet vrezen, maar is tegelijkertijd ook cryptisch. "Het zou raar zijn als ik de signalen niet zou opvangen, die anderen ook opvangen", zegt hij tegen eerdergenoemde krant. "De afgelopen maanden zijn we met teleurstellingen geconfronteerd en daarover worden serieuze gesprekken gevoerd met de directie. De positie van Rutjes staat op dit moment niet ter discussie, maar ik kan niet in een glazen bol kijken. De kritische geluiden over Rutjes binnen NAC bereiken ons namelijk ook."

Een deel van de RvC zou vooral ontevreden zijn over het plotselinge vertrek van Isak Ssewankambo eerder deze winter naar Derby County. De rechtsback vertrok transfervrij naar de Engelse tweedeklasser. Dit kon vanwege een clausule in zijn contract, iets waar Rutjes verantwoordelijk voor is. Drie RvC-leden zouden in Ssewankambo een 'bruikbare speler' hebben gezien.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen