Griekse bond zet Niki Volos terug naar tweede divisie

23 januari 2015, 11:59

Niki Volos is per direct uit de hoogste afdeling van het Griekse voetbal gehaald. De ploeg wordt teruggezet naar de tweede divisie, waar het volgend seizoen bovendien met zes strafpunten begint.

De Griekse bond besloot op te treden tegen Niki Volos omdat de club met grote financiële problemen kampt. De salarissen van spelers en medewerkers kunnen al maanden niet betaald worden. Eerder kreeg de club uit Nea Ionia al een tijdelijk speelverbod opgelegd, de laatste vijf competitieduels van Niki Volos gingen niet door.

In de zomer haalde Niki Volos met verdediger Kees Luijckx en coach Wiljan Vloet twee Nederlanders binnen. De twee zijn al lang weer vertrokken, Vloet kreeg na drie nederlagen zijn congé. "Het is bizar wat er hier allemaal is gebeurd", zei hij in De Telegraaf over zijn avontuur. "De insteek was om naar de langetermijnvisie van de club te kijken, maar bij de voorzitter regeerde de waan van dag. We verloren de eerste drie duels van de Griekse topclubs Olympiakos, Atromitos en PAOK Saloniki. Hij verwachtte wonderen en was totaal in paniek."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen