Dordrecht boekt in Rijnmond derby eerste thuiszege dit seizoen

24 januari 2015, 21:36   Bijgewerkt: 24 januari 2015, 22:33

Voor het eerst dit seizoen hebben de supporters van FC Dordrecht in eigen huis een feestje kunnen vieren. Ten koste van Excelsior boekte de ploeg van trainer Ernie Brandts zaterdagavond de eerste thuisoverwinning van het seizoen, waardoor het weer enigszins aansluiting krijgt met plek zeventien op de ranglijst. Excelsior leek voor een punt te zijn gekomen en zag zijn afwachtende houding met 1-0 afgestraft worden.

Voor dit belangrijke duel had Brandts voor een flink gewijzigd elftal gekozen ten opzichte van de nederlaag van afgelopen weekeinde tegen AZ. Op vijf plekken was de basiself anders dan tegen de Alkmaarders. De meest opvallende afwezige was Rick ten Voorde. Brandts was niet tevreden over zijn trainingsarbeid de afgelopen week en besloot hem daarop zelfs buiten de selectie te laten. Vervanger Mark Lieder greep zijn kans met beide handen aan door het winnende doelpunt op het scorebord te zetten.

Dordrecht neemt met de zege afscheid van de nodige negatieve reeksen. Het wist dit seizoen nog geen enkel thuisduel te winnen en kreeg in de laatste vijftien wedstrijden telkens een tegendoelpunt te verwerken. Daarnaast wist het de laatste vier thuisduels met Excelsior niet te winnen. Door de drie punten is de achterstand op NAC Breda verkleind tot drie punten. Excelsior staat vier punten boven de degradatiestreep.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen