Real Madrid reageert op onderzoek naar jeugdspelers

27 januari 2015, 12:10

Naar aanleiding van berichtgeving over een onderzoek van de FIFA naar het aantrekken van  jeugdspelers heeft Real Madrid een officieel statement naar buiten gebracht. Eerder werd FC Barcelona al een transferbod opgelegd en de wereldvoetbalbond buigt zich momenteel kritisch over het beleid van de Madrilenen.

"Real Madrid beschermt jeugdspelers en streeft naar een correcte en gezonde ontwikkeling van alle spelers. De club heeft zich, zonder uitzonderingen, gehouden aan de reglementen rond het aantrekken van spelers en staat achter onderzoek op dit gebied", zo luidt het statement van De Koninklijke. De Spaanse topclub benadrukt dat het volledig meewerkt aan het onderzoek.

De FIFA doet onderzoek naar de transfers van 51 spelers. Real Madrid licht bij ieder geval toe het gehandeld heeft in het aantrekken. Zo wordt er bijvoorbeeld gezegd dat tien spelers de Spaanse nationaliteit hadden, dat er zes spelers ouder dan achttien jaar waren, dat er 23 spelers al ingeschreven waren bij de RFEF. De Madrilenen presenteren nog meer voorbeelden van gevallen waarin ze laten zien dat ze de regels nageleefd hebben.

Het is nog niet bekend wat de FIFA uit het onderzoek gaat concluderen. De mondiale voetbalbond heeft nog geen officieel bezwaar ingediend

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen