De Boer: "Kampioenschap nog lang niet uit zicht"

Ger
30 januari 2015, 15:37

Frank de Boer maakt zich niet druk na de moeizame start van Ajax in de tweede seizoenshelft. De trainer verwacht dat zijn ploeg ook in 2015 de landstitel kan veroveren. Dan moeten de Amsterdammers wel een achterstand van zes punten op PSV wegpoetsen. 

"Het kampioenschap is nog lang niet uit zicht. Het nadeel is alleen dat wij zelf niet veel averij meer mogen oplopen. Aan de andere kant: als wij winnen en PSV verliest een keer, is het verschil nog maar drie punten. Dat valt reuze mee", aldus De Boer op de website van Ajax. Zondag staat voor de regerend landskampioen een uitwedstrijd tegen Vitesse op het menu. "Als wij kampioen willen worden, moeten we terugkeren vanuit Arnhem met drie punten", beseft de oefenmeester.

In december trakteerde Vitesse de ploeg van De Boer in de KNVB Beker nog op een 4-0 nederlaag. "Wij hebben veel respect voor Vitesse en hebben het vaker moeilijk met ze gehad. Zij spelen hetzelfde spelletje als wij: proberen dominant te zijn en met goed positiespel tot kansen te komen", weet De Boer.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen