'Sinkgraven tekent voor 5,5 jaar bij Ajax'

30 januari 2015, 22:14   Bijgewerkt: 30 januari 2015, 23:04

Met de naderende transferdeadline in zicht heeft Ajax een slag geslagen op de transfermarkt. Daley Sinkgraven wordt per direct overgenomen van sc Heerenveen. De negentienjarige middenvelder, die al geruime tijd in verband gebracht werd met de Amsterdamse club, tekent een contract voor maar liefst 5,5 jaar. Dat melden De Telegraaf en VI vrijdagavond.

Dat Ajax-coach Frank de Boer gecharmeerd is van Sinkgraven was al een tijdje bekend, maar de transfer van het grote talent komt toch vrij onverwacht. De Amsterdammers zeiden eerst geen paniekaankopen te willen doen ("Dan heb ik liever dat jonge spelers ervaring opdoen. Dan wil ik wel accepteren dat het af en toe eens mis gaat"), maar ze halen dus toch een winterversterking aan boord. Naar verluidt is er een bedrag van ruim zes miljoen euro gemoeid met de transfer van Sinkgraven.

Technisch manager Marc Overmars van Ajax bereikte vrijdag overeenstemming met sc Heerenveen over de transfer, die vlak na het laatste fluitsignaal van de eredivisiewedstrijd tussen FC Dordrecht en Heerenveen (0-0) werd aangekondigd door de twee bronnen.

Afgelopen zomer deed Ajax al een bod op de jeugdinternational, maar kreeg het nul op het rekest vanuit Friesland.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen