PSV wint opnieuw en zet Ajax op vijftien punten

7 februari 2015, 22:36   Bijgewerkt: 7 februari 2015, 23:10

Met een opperbest gevoel kan PSV het restant van speelronde 22 afwachten. Voor eigen publiek won de ploeg uit Eindhoven zaterdag, ondanks een wat moeizame slotfase, met 3-1 van FC Utrecht. De voorsprong op Ajax, dat zondag op bezoek gaat bij Go Ahead Eagles, is door hierdoor opgelopen tot vijftien punten. Luciano Narsingh en Memphis Depay (twee) scoorden namens PSV, Yassin Ayoub deed wat terug.

Met FC Utrecht trof PSV zaterdag een ploeg die bezig is aan een uiterst merkwaardig seizoen. De ploeg uit de Domstad loopt in de eigen Galgenwaard tegen de ene na de andere pijnlijke nederlaag aan en zakt steeds verder af richting de staart van de ranglijst, maar boekte wel overwinningen op bezoek bij Feyenoord (1-2) en AZ (0-3). FC Utrecht heeft dus, kortom, zijn momenten. Maar de laatste positieve uitschieter dateert alweer van voor de winterstop, in 2015 bakte de ploeg er tot dusver heel weinig van. Thuisnederlagen tegen sc Heerenveen en PEC Zwolle, verliezen op bezoek bij Willem II en een puntje pakken in Groningen: daar wordt men in Utrecht niet vrolijk van. Mede daarom, en natuurlijk gezien de kracht van PSV, speelde FC Utrecht in Eindhoven op een punt. Achterin de boel dicht houden en loeren op een counter, dat was het devies.

De goal leek het duel in het slot te werpen, maar vanuit het niets maakte Yassin Ayoub er twintig minuten voor tijd 2-1 van. De middenvelder van FC Utrecht kwam, na een prima combinatie met Willem Janssen en invaller Sebastian Haller, alleen voor Jeroen Zoet te staan en wipte de bal in het dak van het doel.

In de slotfase bepaalde topscorer Depay, uit een vrije trap, de eindstand op 3-1. Hierdoor was overwinning nummer negentien van dit seizoen een feit voor PSV. Nog ruim een handvol zeges erbij en de landstitel, die de ploeg al niet meer lijkt te kunnen ontgaan, is een feit.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen