AZ-smaakmaker Gudelj: "Ben klaar voor volgende stap"

9 februari 2015, 16:43

AZ is bezig aan een uitstekende serie in de Eredivisie, met drie overwinningen op rij. De grote man bij de Alkmaarders is zonder twijfel Nemanja Gudelj. De aanvoerder is de regisseur op het middenrif van de huidige nummer vier van de ranglijst en wordt geprezen vanwege zijn fysieke vermogen, zijn technische vaardigheden en zijn uitstraling. De kenners denken dat de Servische middenvelder toe is aan een volgende stap en daar sluit de speler in kwestie zich wel bij aan.

In een waarin Ajax (0-1) en FC Groningen (2-4) buitenshuis verslagen werd door AZ, liet Gudelj zien dat hij op het moment één van de betere spelers in de Eredivisie is. Hij lijkt dan ook aan zijn laatste seizoen in Alkmaar bezig te zijn. "Als tussenstap heb ik bewust voor AZ gekozen", stelt de 23-jarige middenvelder in Metro. "Dat was een belangrijke stap voor me. Hier kon ik me goed ontwikkelen. Maar ik voel dat ik nu wel klaar ben om de volgende stap te maken. Zover ben ik wel en of dat nu een stap naar een Nederlandse topclub is, of naar het buitenland dat zien we dan wel weer. Dat weet ik nu nog niet. In beide opzichten ben ik er in ieder geval klaar voor", aldus Gudelj.

Hoe zijn toekomst er precies uitziet, durft de 9-voudig international van Servië niet te voorspellen. "In mijn hoofd heb ik inderdaad wel bepaalde plannen hoe ik het graag zou zien, dat heeft iedere voetballer. Als je dat niet hebt, dan is het niet goed. Je moet een doel hebben", vindt Gudelj, die openstaat voor een avontuur in het buitenland. "Ik ken veel spelers die in het buitenland spelen van het Servische nationale elftal. Daardoor weet ik wel wat het niveau is en ik ken mezelf goed. Ik weet wat voor type ik ben. Ik weet dat ik me ergens snel kan aanpassen en dat werkt in mijn voordeel."

Mocht zijn gedromde transfer er komende zomer nog niet komen, dan vindt Gudelj dat overigens niet al te erg. "Ik kan heel snel over iets heen stappen. Ik kijk niet terug, want je kan toch niets veranderen. Je moet gewoon naar de toekomst kijken. Als ik vandaag een transfer kan maken maar die gaat op het laatste moment niet door, dan heeft het geen zin om daar over te zeuren. Dan moet je gewoon vooruit kijken. Er komt altijd wel weer iets anders langs. Zo zit ik in elkaar. Dat is alleen maar goed denk ik. Er zijn een paar clubs geweest, zoals FC Porto. Maar dat ging afgelopen zomer niet door. Daar was ik ook meteen overheen. Ik wil altijd direct gefocust zijn op waar ik mee bezig ben. Dat is nu AZ."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen