De Boer passeert Boilesen en kiest voor Veltman

15 februari 2015, 15:56   Bijgewerkt: 15 februari 2015, 16:46

Het loopt de laatste tijd niet echt lekker bij Ajax en dat heeft coach Frank de Boer ertoe doen besluiten om in te grijpen in zijn basisopstelling. De meest opvallende keuzes van de tacticus zijn het passeren van Nicolai Boilesen en het opstellen van Joël Veltman.

Boilesen is dus het kind van de rekening bij Ajax, dat vorige week ternauwernood bij Go Ahead Eagles won, maar in de wedstrijden daarvoor niet echt kon imponeren. De Deense linksachter wordt vervangen door Nick Viergever. Mike van der Hoorn is zijn plaats in de defensie ook kwijt. De van een hamstringblessure herstelde Veltman keer terug in de startopstelling. Lasse Schøne staast weer in de spits, waardoor Arek Milik weer op de bank zit.

Ajax moet het tegen de Tukkers zonder Diederik Boer, Kolbeinn Sigthórsson, Ricardo van Rhijn, Peter Leeuwenburgh, Lucas Andersen en Niki Zimling doen. Kenny Tete krijgt daardoor zijn kans in de basis. Dat geldt ook voor Riechedly Bazoer.

Bij Twente heeft zich één mutatie voorgedaan, ten opzichte van de met 1-3 verloren thuiswedstrijd tegen Excelsior. Youness Mokthar start op de reservebank, omdat Bilal Ould-Chikh de voorkeur krijgt van trainer Alfred Schreuder.

Opstellingen

Ajax: Cillessen; Tete, Veltman, Moisander, Viergever; Klaassen, Bazoer, Sinkgraven; El Ghazi, Schøne, Kishna.

FC Twente: Stevens; Ter Avest, Lachman, Bjelland, Schilder; Mokotjo, Tapia, Ziyech; Corona, Castaignos, Ould-Chikh.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen