Van Gaal spreekt na zege van 'ongelooflijke teamspirit'

17 februari 2015, 01:18

Door een tactische omzetting van manager Louis van Gaal knokte Manchester United zich maandag in de FA Cup-wedstrijd tegen Preston North End van een 1-0 achterstand terug tot een 1-3 overwinning. Na een uur haalde Van Gaal Radamel Falcao naar de kant voor Ashley Young en schoof hij Marouane Fellaini door naar de frontlinie. Dat pakte goed uit.

Voor rust had Manchester United weinig klaargespeeld tegen de derdeklasser. Toch was Van Gaal 'redelijk tevreden' over de eerste 45 minuten. "We hebben daarin niets weggegeven. In dit soort wedstrijden is het altijd lastig, zeker met de lange ballen en de duels", aldus Van Gaal op de clubwebsite. "Niettemin hebben we volgens mij slechts één kans weggegeven voor rust. In de tweede helft was hun treffer een beetje ongelukkig voor ons, aangezien de bal van richting werd veranderd."

"Maar daarna hebben we opnieuw een ongelooflijke teamspirit laten zien. We gingen anders spelen en dat bleek de oplossing", vervolgde Van Gaal. "We hebben fantastische goals gemaakt, al waren we ook een beetje gelukkig."

Bij alle drie de Manchester United-treffers was enige reden voor discussie. Bij de gelijkmaker van Ander Herrera stond Wayne Rooney in de ogen van de Preston North End-defensie hinderlijk buitenspel, aan de 1-2 van Fellaini ging mogelijk een duwfout van de Belg vooraf en de 1-3 viel uit een strafschop, die was toegekend na een schwalbe van Rooney.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen