Schelvis geeft Feyenoord tip: "5-3-2 kan uitkomst brengen"

17 februari 2015, 16:42

Emile Schelvis, journalist en kenner van het Italiaans voetbal, denkt dat Feyenoord een prima kans heeft in de Europa League-wedstrijd tegen AS Roma. Het feit dat de Italiaanse ploeg meer waarde hecht aan de Serie A, kan volgens de commentator van Sport1 in het voordeel van de Rotterdammers zijn.

"Roma heeft meer belang bij het behalen van het kampioenschap, dan het winnen van de Europa League. Dat is een voordeel voor Feyenoord", blikt hij bij RTV Rijnmond vooruit op de kraker van donderdag in Rome. "Ik heb het gevoel dat Feyenoord met een kleine nederlaag weg kan komen in Rome, of misschien wel met een gelijkspel. Roma doet nog mee om het kampioenschap en het behalen van de landstitel is belangrijk voor de club. In 2001 werden zij voor het laatst kampioen in Italië. Volgende week maandag speelt Roma tegen Juventus en mocht de ploeg van trainer Rudi Garcia winnen, dan is het gat met de Oude Dame slechts vier punten."

Advies voor coach Fred Rutten heeft Schelvis ook. Volgens hem kan het een goed idee zijn om de speelwijze van eind vorig seizoen, toen Feyenoord goed draaide, weer eens te proberen. "Het 5-3-2-systeem kan uitkomst brengen", denkt hij. "Onder Koeman werd dit systeem erin geslepen. De keeper van Roma, De Sanctis, is ook geen geweldenaar, dus laat Toornstra en Clasie maar eens uithalen. Er kan zomaar een balletje in vallen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen