Van den Brom vindt dat Go Ahead te laag staat

20 februari 2015, 14:11

In de strijd om directe plaatsing voor Europees voetbal gaat AZ zaterdag in de Adelaarshorst op visite bij Go Ahead Eagles. De ploeg uit Deventer staat slechts vijftiende in het klassement. Te laag, vindt AZ-coach John van den Brom.

"Go Ahead speelt met veel druk vooruit", zegt Van den Brom op AZ.nl. "Dat deden ze tegen Ajax en tegen Zwolle. De ruimte die we daardoor krijgen moeten we benutten. Ik vind overigens dat Go Ahead te laag staat voor de kwaliteiten die ze hebben. Het is een leuke, voetballende ploeg."

Zelf staat AZ op de vierde plaats in de Eredivisie, met evenveel punten als nummer drie Feyenoord. Van den Brom: "Of ik naar de ranglijst kijk? Ja, na elke speelronde. We hebben nog goed zicht op de derde plaats en dus directe plaatsing voor de Europa League. Dat leeft ook enorm in de spelersgroep. We liggen goed op schema."

Van den Brom mist zaterdag in Deventer nog de geblesseerde Aron Jóhannsson. Viktor Elm is na een kwetsuur aan zijn bovenbeen wel weer inzetbaar, Jan Wuytens is buiten de selectie gelaten. Van den Brom kent de opstelling al. "We spelen met hetzelfde elftal waarmee we geëindigd zijn tegen PSV (2-4 verlies, red.). Guus Hupperts speelt dus linksbuiten in plaats van Dabney dos Santos. Ik ben tevreden over Dabney, maar Guus maakte een scherpe indruk tijdens de wedstrijd en de trainingen van deze week. Ondanks de nederlaag heb ik verder geen aanleiding om te gaan wisselen. Ik vind dat we goed gespeeld hebben."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen